Przepisy na przystawki ziemniaczane
Puree Ziemniaczane: Jedna z najbardziej klasycznych przystawek ziemniaczanych, puree ziemniaczane cieszą tłumy. Aby je zrobić, obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, a następnie ugotuj je w osolonej wodzie, aż będą miękkie. Przed podaniem rozgnieść ziemniaki z masłem, śmietaną, solą i pieprzem. Smażone łódeczki ziemniaczane: jeśli chcesz mieć chrupiącą przystawkę, którą wszyscy uwielbiają, wypróbuj smażone łódeczki ziemniaczane. Ziemniaki pokroić w ósemki, a następnie wrzucić je do oliwy z oliwek, czosnku w proszku, papryki, soli i pieprzu.
Następnie upiecz lub usmaż kotleciki, aż będą złociste i chrupiące. Placki Ziemniaczane: Placki Ziemniaczane to świetny sposób na wykorzystanie resztek puree ziemniaczanego lub gotowanych ziemniaków! Po prostu wymieszaj ugotowane ziemniaki z jajkami i mieloną cebulą, a następnie uformuj małe kotlety i usmaż je na oleju. Podawać z musem jabłkowym lub kwaśną śmietaną, aby dodać smaku. Pieczone ziemniaki: Pieczone ziemniaki to pyszny sposób na delektowanie się tym skrobiowym warzywem! Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, a następnie wrzuć je na oliwę z oliwek, proszek czosnkowy, oregano, liście tymianku, sól i pieprz. Rozłóż mieszaninę na blasze do pieczenia przed pieczeniem w piekarniku w temperaturze 120 stopni Fahrenheita przez 25 minut – lub do złotego koloru!
Klasyczne puree ziemniaczane
Puree ziemniaczane to klasyczna przystawka, którą wszyscy uwielbiają. Są kremowe, pikantne i po prostu pyszne! Wszystko czego potrzebujesz to trochę ziemniaków, masło, mleko (lub śmietana), sól i pieprz. Aby puree ziemniaczane były wyjątkowo aromatyczne, możesz dodać proszek czosnkowy, proszek cebulowy lub zioła, takie jak pietruszka lub tymianek. Gdy puree ziemniaczane będą już gotowe i gotowe do podania, możesz je posypać roztopionym masłem, serem, kawałkami chrupiącego bekonu, a nawet szczypiorkiem, aby uzyskać dodatkowe wzmocnienie smaku.